PUTOVANJE KROZ POVIJEST

· · · · · | All our journey's · JEDNODNEVNI IZLETI IZ ZAGREBA · JEDNODNEVNI IZLETI

PUTOVANJE KROZ POVIJEST, Muzej Neandertalaca (prije 125.000 godina), Dvorac Trakošćan (13. st.), Muzej starih alata (19.St.)

MUZEJ NEANDERTALA
Prva stanica na našem putovanju odlazi daleko u prapovijest čovječanstva. Muzej Krapinskih neandertalaca, smješten u gradu Krapini uzbuđuje veliku pozornost posjetitelja. Ne samo zbog intrigantnog koncepta NEANDERTAL, već svakako zbog specifičnog načina predstavljanja teme. Autori projekta i realizacija Muzeja pokušali su se približiti stanovnicima Krapinskog kamenog doba koji su živjeli prije 125 godina. Postavka je napravljena kao vremenski stroj kroz povijest Svemira, Zemlje, čovjeka do danas, s posebnim naglaskom na neandertalce.

TRAKOŠĆAN
Iz prapovijesti odlazimo u Srednji vijek. Predivan dvorac Trakošćan, unikatno uređen ručno izrađenim namještajem. Muzej ima vrijedne muzejske artefakte iz razdoblja renesanse do historicizma koji se sastoje od vrijednih zbirki slika, namještaja, oružja i drugih predmeta koji su stalno izloženi u izvornim prostornim jedinicama koje predstavljaju veliki život kroz povijest Trakošćana i Draškovića obitelj.

ETNO SELO KUMROVEC
Zadnja stanica kroz naše putovanje je 19.st. ,a odlazimo u selo Kumrovec gdje se miješaju običaji 19. st. i događaji 20 st. Danas je etno selo Kumrovec najveće tradicionalno uređeno područje u Hrvatskoj, koje posjetiteljima daje autentičan izgled Zagorskog sela s početka 20. stoljeća. S oko četrdeset rekonstruiranih zdanja tradicionalne arhitekture saznajemo kako su živjeli naši stari ljudi. Uređeni plakati govore o običajima i svakodnevnom životu seljaka i njihovih obitelji s jedne strane, as druge pokazuju razne tradicionalne obrte koje su stanovnici Zagorja pružali za svoje obitelji. Postoje tradicionalni vrtovi i vrtovi, štandovi i zmajevi – sve to činilo se da je bogat mozaik života u selu. Izvorna kuća Josipa Broza Tita, obnovljena stoji u središtu sela, sadrži etnografsku i povijesnu postavku. U staroj školi postoji obnova bivše učionice i učiteljov stan.

Za prijevoz su potrebne minimalno 4 osobe ( po jednom vozilu idu maksimalno 8 osoba ).U cijenu je uključen prijevoz, ulaznice za muzeje i vodič kroz Etno selo ( 1:30h ). Vozila imaju neograničen brzi internet. Cijena 70 eura po osobi.

Za velike grupe cijena na upit: info@permansio.hr

Book Now!