Plitvička bajka
Postanite dio nedovršene priče...

Vožnja kajakom

Zaveslajte u neobičnu pustolovinu na rijeci Gacki!

Istražite ljepote podno Velebita na jedinstven način, veslajući u prozirnim kajacima. Ovo nezaboravno iskustvo će vam omogućiti da izbliza zavirite ispod površine jedne od najhladnijih i najmirnijih hrvatskih rijeka.

Mjesto polaska:

Ispred Vašeg hotela

Vrijeme polaska:

~ 09:00

Cijena:

240 €

( Privatan prijevoz )

+40€ kajak / Cijena po osobi

Povratak:

na Vašu lokaciju

Uključeno:

Jedinstveno iskustvo kajakarenja u prozirnim kajacima

Dužina rute 8 km, uz mogućnost zaustavljanja na putu po želji

Licencirani pratitelj na rijeci tijekom 2,5 satne vožnje

Polazak ispred smještajne jedinice na Plitvičkim jezerima

Zagarantirana dobra zabava

Tura:

Polazak ispred apartmana u dogovoreno vrijeme. Vozimo se predivnim ličkim krajolikom do rijeke Gacke oko 40 minuta. Po dolasku na lokaciju početnici će dobiti brzu obuku iz veslanja. Kako bismo vožnju učinili što ugodnijom, od Sunca ćemo se zaštititi kremom za sunčanje i pokrivalima za glavu. Kad odradimo sve navedene pripreme, naša avantura može započeti. Jedinstveni doživljaj vožnje u prozirnim kajacima upotpunit će iskusni vodič koji Vas tijekom vožnje upoznaje s posebnostima riječkog kraja. Ako Vam veslanje u jednom trenutku postane naporno, ne brinite – možete se slobodno zaustaviti kako biste predahnuli i uživali u bajkovitom pejzažu. Kajakarenje upotpunjeno istraživanjem flore i faune rijeke Gacke traje 2 sata i 30 minuta nakon čega slijedi povratak na polazišnu točku, a potom u smještajni objekt.

BOOK NOW!

Korisne informacije:

  • Kajak je za dvije osobe, dužina: 3,35 m, nosivost: 230 kg, kajaci su čvrsti jer su napravljeni od posebnog materijala koji se rabi pri izradi neprobojnog stakla
  • Dodatna oprema: 2 sjedala, kormilo koje Vam omogućuje držanje pravca tijekom veslanja, dva vesla, zaštitni prsluci
  • Mogućnost brze obuke za početnike
  • Nakon 2. i 3. mosta moguće je odmoriti na pristaništu

Opširnije:

Duga 61 kilometar sa svojim pritokama što ju čini trećom najduljom ponornicom u svijetu, Gacka je rijeka izuzetne čistoće, a osim kisikom, bogata je i biljnim i životinjskim vrstama od kojih je najpoznatija potočna pastrva. Budući da je prosječna temperatura rijeke ljeti 11 °C, u Gacki se vjerojatno nećete poželjeti okupati, no ono što možete je razgledati stare mlinice na Tonković i Majerovom vrilu ili uživati u ribolovu. Uz ribolov i kajaking, ovaj gacki kraj nudi i druge aktivnosti kao što su biciklizam i pješačenje stazama Humac – Gacka i markiranom planinskom stazom Otočac – Zavižan. Grad Otočac u kojem živi nešto više od 4000 stanovnika prvi se put spominje na Baščanskoj ploči oko 1100. godine, a ime može zahvaliti činjenici što se nalazio na otočiću usred Gacke. Ako ste mislili da je adventski sajam rezerviran samo za veće gradove, varate se jer i Otočac ima svoj advent, a ostale otočačke manifestacije tijekom godine su Županijska smotra folklora, Barkanova biciklijada i Eko-etno Gacka. Svakog radnog dana od 8 do 15 sati u Muzeju Gacke smještenom u centru Otočca možete razgledati bogatu etnografsku i arheološku zbirku za što je dovoljno izdvojiti 40-ak minuta dok će ljubitelji životinja posjetiti planinsko naselje Kuterevo udaljeno samo 14 kilometara od Otočca u kojem se nalazi utočište mladunčadi medvjeda prerano odvojenih od majke koje je jedino takvo u svijetu. U okolici Senja smjestilo se Krasno, središte Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. U tom je planinskom selu župna crkva Majke Božje od Krasna koja je nekada bila posjećenija od marijanskih svetišta Marije Bistrice i Trsata u koje su vjernici pristizali čak i pješice. Osim vjerskog turizma, Krasno Vam omogućuje da istražite sve čari života na Velebitu. U centru Kuća Velebita posjetitelji imaju priliku upoznati klimu, floru i faunu te kulturnu baštinu velebitskog kraja. Na četiri kata centra rasprostire se raznolikost životinjskog svijeta – kukaca i ptica, zvijeri, ali i krških oblika. Ipak, najzanimljiviji dio svakako su podzemne jame koje kriju fascinantni svijet faune u vječnom mraku. Ako želite biti speleolog na jedan dan, Velebit obiluje mnoštvom spilja i jama samo se potrebno odlučiti na avanturu. Kako bi doživljaj Like bio potpun, valja isprobati i njezinu gastronomsku ponudu. Ako Vas zanima kakvog je okusa pastrva koju ste zasigurno spazili vozeći se Gackom, to lako možete provjeriti, no ako ste ipak više mesni tip, Vaše će nepce uživati u domaćoj janjetini ispod peke. Lika je bez sumnje destinacija koja nudi sve – aktivni odmor, sport, zabavu, bogatu gastro ponudu, ukratko, ponešto za svačiji ukus!

REZERVIRAJ!