2 Tjedna uživanja

No Tags | All our journey's · Ležerno putovanje - 2 tjedna uživanja

1.Dan.

Doček na novom  Zagrebačkom aerodromu, prvi dojam je važan, zato vas dočekuje vaš vozač, koji ostaje cijelo putovanje vama na usluzi. .  Transfer do vaše smještajne jedinice, a  već  u vozilu imate neograničen interenet tako da se putem do hotela možete javiti svojim namiljima.

Nakon što se gosti odmore i osvježe od  puta, odlazak na večeru izvan samog grada, na proplanke Zagrebačkog  Prigorja, u izletište Polovanec . Obitelj Polovanec se već generacijama bavi proizvodnjom vina, višestruko nagrađivana vina će te imati priliku degustirati u njihovom restoranu uz tradicionalni specijalitete autohtone kuhinje  za večeru.

2.Dan.

Obilazak grada Zagreba, Hrvatske metropole, koja  krije mnogobrojne priče, a sa lokalnim vodičem, one će biti itekako zanimljivije. Šetnja gradom je zapravo  šetnja gornjim i donjim  gradom, tj. centrom grada. Nezaobilazna  i jedinstvena  Zagrebačka katedrala, crkva Sv.Marka, Kamenita vrata, kula Lotršćak, Trg bana Josipa Jelačića, tunel ispod gornjeg  grada, te mnoge  druge zanimljive građevine i atrakcije.

Vrijeme početka obilaska grada se dogovora prije putovanja po želji gostiju a traje 3 do 4 sata.

Za naše goste možemo pripremiti i poludnevni ili cjelodnevni izlet obilaska grada Zagreba i okolice.

Prva je mogućnost da se osim šetnje gradom ide i vozilom u obilazak gradića Samobora, dvorca Medvegrad, te najljepše uređenog groblja u Europi, zvanog, Mirogoj .

Također nudimo  mogućnost organiziranja vožnje balonom po obroncima Zagorja, sa  pogledom na sjeverne obronke grada ( uz napomenu da u balon stane maksimalno 5 osoba )

3.Dan.

Obilazak Slovenskih najpoznatijih turističkih atrakcija , Postojnska šiplja i Predjamski Grad, zatim Bled i noćenje u Ljubljani.

Jutarnji Transfer u Postojnu,  prvo idemo u Predjamski Grad pogledati interesntno zdanje dvorca na ulazu u špilju, a ujedno i poslušati legende koje krase njegovu povijest.

Nakon Predjamskog Grada , krećemo u obilazak druge najduže špilje na svijetu, Postojnska Jama nevjerovatni prizori nas očekuju u ovoj predivnoj podzemnoj atrakciji. U špilju odlazimo malim vlakom, zatim podzemna šetnja kroz špilju, te povratak vlakom. Na izlazu iz špilje nas očekuje nevjerovatan prizor podzemne  rijeke koja će vas zasigurno  ostaviti bez daha.

U špilji se zadržavamo oko sat i po vremena.

Iduća destinacija je Bled, mjesto sa predivnim jezerom  na  kojemu je jedini slovenski otok. Na otoku je izgrađena crkva koju gosti mogu obići, a na otok se odlazi čamcom.

Osim jezera i otoka na njemu, u sklopu Bledskog  jezera je i dvorac na litici, koji  zaista posebno izgleda u zalazak sunca, a sa njega se ujedno i prostire najbolji pogled na cijelo jezero i gradić.

Nakon Bled vožnja do Ljubljane, Slovenske prijestolnice. Šarmatan grad će vas očarati dvorcem na proplanku u centru grada i gostoljubivosti  stanovnika.

Noćenje u Ljubljani.

 

4.Dan.

Transfer u Motovun,  na traženje tartufa sa lokalnim licenciranim vodičima.

Vožnja od dva i po sata završava u Motovunu, gradiću u središnjoj Istri, Hrvatskom poluotoku poznatog po iznimno vrhunskoj gastronomiji. Upoznavanje sa domaćinom,  obrok i degustacije proizvoda od tartufa. Nakon obroka i degustacija raznovsnih autohtonih proizvoda krećemo u lov na tartufe ! Odlazak sa dresiranim psima i vodičima, koji nas vode u zamimljivu potragu traženja tartufa. Cijeli program traje oko 3 sata.

Nakon doživljaja  traženja tartufa, odlazak u Opatiju, gdje se zadržavamo i noćimo .  Nedaleko od Opatije imamo mogućnost organiziranja leta sa parglajdingom, ovdje je letenje posebno lijepo jer se skače sa litice a doskače na obalu, cijeli program može biti i sniman kamerom za uspomenu.

5.Dan.

Transfer do Nacionalnog parka Plitvička Jezera,  službeno jedan od deset najljepših Nacionalnih parkova na planeti !

Nacionalni park Plitvićka Jezera, je prirodni  fenomen , skup 16 stepenasto poredanih jezera , koji krase tisuće slapova, a najviši  doseže oko 78m. Park je podijeljen u Gornja i Donj jezera koje razdvaja najveće jezero Kozjak.

Jedinstven doživlja šetnje kroz park u ljetnim mjesecima traje 4-5 sati, dok u zimskiom periodu razgled ovisi o vremenskim prilikama.

Jezera  smještena u planinskom području Hrvatske zvanom Lika,  karakteriziraju ga niske temperature zimi, pa prizori zamrznutih slapova i jezera, okovanih snijegom predstavljaju pravu konkurenciju ljetnim prizorima.

U području parka noćimo.

Za goste možemo organizirati tradicionalni objed, za to svakako preporučujemo domaću janjetinu ispod peke, a na putu do Plitvica postoji mogućnost vožnje ZIP linom  koji sa 1,7 km dugom sajlom, slovi kao drugi po dužini u Hrvatskoj.

 

6.Dan.

Transfer prema Zadru,prije ručka  obilazak grada sa licenciranim lokalnim vodičem, slobodno poslijepodne za uživanje u prelijepom gradu Zadru.

Mogućnost organiziranja skakanja sa padobranom sa obližnjeg Zadarskog aerodroma i doskokom na plažu !

7.Dan.

Cijelodnevni grupni  izlet obilaska Zadarskog  arhipelaga brodom.

Obilazak Nacionalnog parka Kornati, te cjelodnevni program na brodu, uz hranu i piće te stajanjima za kupanje u usamljenim plažama.

8.Dan.

Transfer do Splita, na putu obilazak grada Trogira i njegovih znamenitosti, obilazak grada sa licenciranim vodičem, Dioklecijanova palača, jedinstveno zdanje predivnog , suncem obasjanog Splita. Ručak i  slobodno poslijepodne za uživanje  u Splitu, noćenje.

Mogućnost odlaska na ZIP line u Omiš, koji je najveći u Hrvatskoj a sastoji se od 4 vožnje jedna za drugom.

9.Dan.

Odlazak na otok Brač u jutarnjim satima, odlazak na najviši vrh Jadranskih otoka gdje se pruža spektakularan pogled do Italije, obilazak Pustinje Blace u kanjonu, smještaj u Bolu na Braču, ručak, slobodan dan za uživanje u najljepšoj Jadranskoj plaži.

10.Dan.

Vožnja brodicom na obliženje nezaobilazne destinacije, otok Hvar i Plavu špilja, cjelodnevno druženje, vožnja brodom, šetnja Hvarom i odlazak u Plavu špilju službenim čamcima Turističkih djelatnika.

11. Dan.

Odlazak u smjeru Dubrovnika,na putu stajanje za degustaciju vina na Pelješcu, ručak u Stonu i razgled grada Stona uz cjelodnevno praćenje lokalnog vodiča. Večernji dolazak u hotel.

12.Dan.

Dubrovnik city tour, poludnevni obilazak Gradskih atrakcija uz pratnju lokalnog turističkog vodiča. Igra prijestolja,  pola tisućljeća stari botanički vrtovi.  Zaista jedan od najliješih gradova na svijetu, izuzetne zidine koje prkose vremenu, jednostavno Dubrovnik se mora vidjeti, a kasnije u njemu još barem jedan dan uživati.

13.Dan.

Slobodan dan u Dubrovniku.

14.Dan.

Odlazak ili povratak u Zagreb.

 

Jer, vaše putovanje može biti transport, ili doživljaj ! Vi birate ! Permansio tourism & transfers.!

Za sve informacije o individualnim putovanjima molimo vas javite našem stručnom timu na: info@permansio.hr